RINITE ALERGICE

RINITE ALERGICE

Rinita alergică este o afecţiune inflamatorie a mucoasei nazale cauzată de un răspuns imun exagerat faţă de substanţe banale, dar care capătă semnificaţie pentru anumite persoane predispuse. Aceste substanţe se numesc alergeni. Cei mai intâlniţi alergeni sunt: praf, puf, polen, mucegai, păr de pisică etc.

Printre manifestările rinitei alergice se numără si: mâncărimi ale nasului, în cerul gurii, gât şi ochi, strănut, congestie şi secreţie apoasă nazală.

Rinita alergică este mai frecventă la persoanele care au un istoric familial de manifestări asemănătoare sau istoric personal de eczemă, urticarie sau astm.

Câteva dintre remediile homeopate recomandate în această afecţiune sunt:

Arsenicum este considerat un remediu profilactic (de prevenţie) şi cel mai specific acestei afecţiuni. Indicaţiile ei sunt cașexia, mărirea glandelor, arsuri ale nasului şi gâtului, strănut excesiv, coriză masivă cu o descărcare subţire şi supărătoare.

Sabadilla este foarte utilă în rinita alergică cu secreţii apoase, coriză profuză şi dureri frontale. De asemenea, se folosește pentru strănutul continuu şi spasmodic cu doar o uşoară descărcare catarală. De cele mai multe ori acest remediu va stopa un atac dar nu mereu reuşeşte să şi vindece boala, pentru că nu are o acţiune destul de profundă. De aceea trebuie folosit în concentraţii mai mari.

Naphthalin- indicaţiile lui par a fi lăcrimarea masivă şi coriză, inflamarea pleoapelor şi al nasului. Se recunoaşte efectul mai pronunţat pe partea stângă şi este util în special pentru persoanele care experimentează simptome de tip asmatic.

Ranunculus bulbosus este unul dintre remediile mai puţin folosite, el se adresează persoanelor cu usturime a ochilor, presiune la baza acestora şi furnicături, răguşeală şi dureri musculare.

Silicea se potriveşte celor ce au mâncărimi şi furnicături ale nasului, în zona posterioară, la orificiul trompei lui Eustachio, şi strănut violent.

Rosa Damascena şi Allium cepa– mâncărimi de ochi şi nas, nas înfundat şi secreţii apoase nazale masive.

Arsenicum iodatum este un alt remediu homeopatic pentru secreţii nazale apoase, care se transformă rapid în secreţii gălbui, foarte abundente şi iritante pentru narine. Sunt însoţite de strănuturi frecvente şi de agravare la extreme de temperatură (prea frig sau prea cald).

Am prezentat cel mai frecvent întâlnite remedii în tratamentul rinitei alergice, dar sunt mult mai multe, iar selectarea acestora se poate face numai după un consult homeopat amănunţit.

 

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website