Petrache Marian, kinetoterapeut

marian_petrache

Petrache Marian – Kinetoterapeut, Licențiat în kinetoterapie și motricitate specială, Masterand în kinetoterapie, afecțiuni locomotorii, Terapeut YUMEIHO.

Mă numesc Marian Petrache și terapiile pentru recuperarea aparatului locomotor sunt pasiunea vieții mele.

Să vă spun povestea mea și cum am ajuns să fiu binecuvântat să pot dărui oamenilor relaxare, confort și o stare incredibilă de bine.

Am fost sportiv de performanță în lotul olimpic al Federației Române de Kaiac-Canoe în perioada 1984-1985. După ce am renunțat la acest sport, extrem de frumos, dar și extrem de solicitant, m-am îngrășat aproape 40 kg și mi-am pierdut tonusul muscular. Toate acestea au avut repercursiuni serioase asupra stării mele de sănătate, iar în anul 2000, după 4 crize de sciatică, am fost diagnosticat cu hernie de disc în zona lombară pe partea stângă, L4-L5, L5-S1. Am făcut hemipareză, timp de 3 luni de zile am avut piciorul amorțit și nu-mi mai simțeam aproape deloc laba piciorului.

Evident, indicația în cazul meu a fost de operație. Am refuzat cu încăpățânare operația și am căutat soluții alternative pentru a-mi recăpăta starea de sănătate. Așa am ajuns, trimis de o vecină care văzuse întâmplător o emisiune la televizor, la un Chiropractor.

Nu pot să vă descriu în cuvinte ce am simțit la prima ședință: căldură în tot corpul, o eliberare a musculaturii paravertebrale și o stare de bine de parcă pluteam. Inutil să vă mai spun că operația a fost dată uitării. Din acel moment, viața mea s-a schimbat și mi-am propus că voi învăța și eu această terapie magică, extrem de eficientă și de benefică.

De atunci au trecut 16 ani și pot să spun că pasiunea mea pentru această terapie a crescut zi de zi. Mai mult decât atât, ca să învăț cât mai multe și ca să mă perfecționez, am urmat și cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport – Specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială.

În prezent practic kinetoterapia și terapia japoneză Yumeiho și cartea mea de vizită o reprezintă mărturiile pacienților mei.