Despre noi

IMG_1810Misiunea și Valorile noastre
Preocupările noastre sunt dedicate oamenilor, pentru a-i ajuta să traiască într-un mod echilibrat și sănătos.
Oferim servicii de înaltă clasă în domeniul sănătății, prin consultații și terapii integrative, cu ajutorul mijloacelor moderne, neinvazive, de verificare a stării de sănătate și a terapiilor neinvazive sau minimal invazive.
Ne dezvoltăm împreuna cu clienții noștri pentru adoptarea unui mod de viață echilibrat, integrativ și sănătos.
Credem în resursele, integritatea și puterea de transformare a fiecărei persoane, membru al echipei de lucru ori pacient.

Regăsește-ți sănătatea prin Medicină Integrativă!
În cadrul clinicii LEON CLINIQUE, medicii specialiști particularizează terapia fiecărui pacient în funcție de starea de sănătate a acestuia.
Terapiile recomandate sunt particularizate, adaptate la „parametrii” fiecărui individ și cu randament până la 100%.
Testările efectuate detectează riscurile și modificările incipiente ale anumitor boli, permițând profilaxia lor prin tratamentele adecvate.

Ce inseamnă Medicină Integrativă?

Medicina integrativă reprezintă un set de procese dedicate îngrijirii sănătăţii, pentru a asigura angajarea pacienţilor şi a celor ce le asigură îngrijirea, folosind întregul de factori (fizici, psihologici, sociali) preventivi și terapeutici, cunoscuţi ca fiind eficienţi şi necesari pentru obţinerea sănătăţii optime pe timpul vieţii pacientului. Această abordare, nouă în medicină, a devenit populară în ultimul deceniu.

Medicina integrativă este un tip de medicină orientată spre vindecarea pacientului care ia în calcul întreaga persoană (corp, minte și spirit), inclusiv toate aspectele stilului de viață al ființei umane, punând accentul pe relația terapeutică și făcând uz de toate terapiile adecvate, atât convenționale cât și alternative.

Medicina integrativă vine cu o abordare mai vastă a bolii şi acordă mai mult timp şi mai multă atenţie bolnavului. De altfel, necesitatea unei asemenea abordări a fost recunoscută şi de sistemele de sănătate.

Denumită și ”noua medicină”, aceasta combină principalele terapii medicale și terapii de medicină complementară și alternativă (masaj, acupunctură, terapie de nutriție etc.).

Principiile medicinei integrative
• Un parteneriat între pacient și practician în procesul de vindecare;
• Folosirea adecvată a metodelor convenționale și alternative pentru a facilita răspunsul firesc de vindecare al organismului;
• Luarea în considerare a tuturor factorilor care influențează sănătatea, starea de bine și boala, inclusiv mintea, spiritul și comunitatea, la fel ca și corpul;
• Recunoașterea faptului că medicamentul bun trebuie să se bazeze pe o știință bună, să fie rezultatul unei cercetări și să fie deschis la noi paradigme;
• Utilizarea intervențiilor naturale, eficiente și cât mai puțin invazive ori de câte ori este posibil;
• Utilizarea unor concepte mai largi de promovare a sănătății și prevenire a îmbolnăvirii, la fel ca și pentru tratarea bolii;

Cele 5 dimensiuni ale Medicinei Integrative
Extinde conceptul de sănătate la toate dimensiunile ființei umane integrate între ele: fizică, emoţională, mentală, spirituală.
Acoperă întreg spectrul de servicii medicale de la prevenţie, la tratament, reabilitare și recuperare (toate activităţile dedicate păstrării si refacerii sănătăţii).
• Are la bază o coordonare a tuturor activităţilor din spectrul de mai sus, ale persoanelor și instituţiilor de îngrijire care oferă servicii și vindecare pacienţilor individuali.
• Este deschisă către multiplele modalităţi de îngrijire: convenţionale, clasice și uzuale, neconvenţionale, tratamente aplicate pacientului care îl ajută să gestioneze, să recupereze şi să îşi refacă starea de sănătate.
• Asigură mediul necesar îngrijirii individuale având întotdeauna în centrul său PACIENTUL.